Wat is een Dynamo en wat doet het ?

Wat doet een Dynamo en informatie er over ! De dynamo zorgt samen met de accu voor de stroomvoorziening in de auto. Wanneer de accu leeg raakt, laadt de dynamo deze bij. De dynamo bestaat uit een rotor die ronddraait binnen een zogenaamde stator, beide omwikkeld met koperdraad. De spanningsregelaar stuurt een stroompje door de wikkelingen van koperdraad, waardoor een magnetisch veld ontstaat. Draait de rotor, dan wordt er stroom opgewekt. Hij wordt aangedreven door de motor via een V-snaar of multiriem. De spanningsregelaar zorgt ervoor dat de dynamo de accu oplaadt als de accuspanning te laag wordt. Wordt de spanning te hoog, dan onderbreekt de spanningsregelaar de stroom zodat het magnetisch veld wegvalt.

Hoe merk ik dat de dynamo kapot is?

Op het dashboard gaat ’n lampje branden. Is dat niet het geval, dan merk je het doordat je accu leeg raakt, de ruitenwissers langzamer gaan werken, de lichten zwak worden en de auto niet meer wil starten.

Wat is er aan de hand?

Er kan van alles mis zijn met de dynamo. De (ingebouwde) spanningsregelaar kan stuk zijn. Er kan een breuk zitten in één van de wikkelingen. De koolborstels, die zorgen voor de elektrische verbinding met de draaiende delen, kunnen versleten zijn. Ook kunnen de lagers waarin de rotor draait, kapotgaan. Als je geluk hebt, is het alleen de V-snaar of multiriem die gebroken is. Let op: soms lijkt het of de dynamo niet werkt omdat de accu heel zwak presteert, maar kan dat ook komen doordat de accu zelf kapot is. Laat daarom voor reparatie eerst accu én dynamo testen.

Wat moet er gebeuren?

In de meeste gevallen wordt de dynamo in zijn geheel vervangen door een nieuwe dynamo. De oude dynamo gaat dan terug naar de fabriek of een revisiebedrijf. Daar worden in principe alle onderdelen vervangen die kapot kunnen gaan, zodat er – op de behuizing na – weer een nieuwe dynamo ontstaat.

Had het voorkomen kunnen worden?

Nee, hoewel de meeste onderdelen van een auto steeds langer meegaan, is na verloop van tijd ook de dynamo gewoon versleten.